3096 dager Lydbok

4.2/5

Författare: Natascha Kampusch

Lydbok

Introduksjon

Den sanne historien om Natascha Kampusch ble kjent for verden da hun, etter 3096 dager i fangenskap, klarte å rømme fra huset hvor hun ble holdt mot sin vilje den 23 august 2006. Kampusch hadde vært savnet i over 8 år, etter å ha blitt kidnappet av Wolfgang Priklopil den 2 mars 1998.

I 3096 dager lydbok hører vi historien fra Natascha Kampusch selv, i motsetning til andre bøker som har blitt skrevet om hennes liv av utenforstående uten hennes velsignelse. Leseren eller lytteren får derfor innblikk i hvordan Natashas 8 år i fangenskap, fra hun var 10 til 18 år, faktisk var.

3096 dager lydbok gratis er en sterk historie som de fleste vil ha kjennskap til, men uten alle detaljene Natascha selv kommer med fra denne mørke tiden i hennes liv og hennes tapte barndom.

Handling: 3096 dager

Den 2 mars 1998 forlater 10 år gamle Natascha Kampusch familiens hjem i Wiens Donaustadt distrikt, og setter kursen mot skolen. Hun når aldri frem til skolen, og kommer heller ikke hjem etter endt skoletid. En 12 år gammel gutt sier han var vitne til at to menn dro henne inn i en hvit varebil, og politiet setter i gang jakten på gjerningsmennene. 3096 dager går det før Natascha igjen er fri.

Natascha Kampusch ble kidnappet av Wolfgang Priklopil, og holdt fanget i et hemmelig rom under hans garasje, og i hans hjem i 3096 dager lydbok. Selv om politiet gjennomsøkte Priklopils hvite varebil, i tillegg til 775 andre biler, var han aldri mistenkt i saken.

Gjennom 3096 dager lydbok gratis hører vi med Nataschas egne ord hva som skjedde den dagen, og de neste 8 årene av hennes liv før hun den 23 august 2006 klarte å rømme. Hun tilbrakte årene fra hun var 10 til 18 år i fangenskap, hvor hun mesteparten av tiden ble holdt i det skjulte, lydisolerte rommet under kidnapperens garasje.

Hun ble utsatt for fysisk, psykisk og seksuelt overgrep over i løpet av tiden i fangenskap, og levde i konstant frykt for hva Priklopil ville gjøre med henne. 3096 dager lydbok er en sterk fortelling om hvordan Kampusch kom seg gjennom tiden i fangenskap.

I boken får vi også høre mer om Nataschas barndom og liv før hun ble kidnappet. Boken er til tider tøff å lese, og skildrer ting som er utenkelige for de fleste mennesker, ting som Natascha Kampusch levde med hver dag i 3096 dager.

Om forfatteren: Natascha Kampusch

Natascha Kampusch er en østerriksk forfatter, smykke designer og tidligere tv vert født 1988 i Østerrike.

Natascha Kampusch ble kidnappet av en fremmed mann da hun var 10 år, og ble holdt i fangenskap i 8 år i en hemmelig kjeller, fra 1998 til 2006, før hun klarte å rømme. Hennes kidnapper, Wolfgang Priklopil, tok sitt eget liv når han innså at hun hadde klart å rømme.

Kampusch har skrevet boken 3096 dager om hennes opplevelse og barndom, som fange i en fremmed manns kjeller. Boken har senere blitt produsert som film. I tillegg til hennes egen bok om kidnappingen har flere andre bøker også blitt skrevet av andre forfattere om hennes liv i fangenskap.

Lytt gratis