12 regler for livet Lydbok

5/5

Författare: Jordan B. Peterson

Lydbok

Introduksjon

12 regler for livet er en selvhjelpsbok fra den canadiske klinisk psykologen Jordan B. Peterson. Boken har toppet bestselger lister over hele verden, og har totalt solgt mer enn fem millioner eksemplarer, inkludert i USA, Storbritannia og Canada.

I 12 regler for livet lydbok kommer Peterson med en rekke råd man kan benytte seg av i hverdagen. Rådene blir gitt gjennom korte tekster hvor abstrakte etiske prinsipper, psykologi, mytologi, religion blir diskutert.

 

Gjennom 12 regler for livet lydbok gratis får leseren eller lytteren råd om hvordan man best kommer seg igjennom livet, ved å benytte seg av tolv spesifikke regler han kommer med. 

Handling: 12 regler for livet

12 regler for livet er en selvhjelpsbok som kommer med en rekke konkrete forslag til regler om hvordan man bør leve et suksessfullt liv. Boken er delt inn i 12 kapitler, hvor hvert eneste kapittel representerer en av de 12 reglene han anbefaler å følge om man vil komme seg igjennom livet. Reglene har han i flere år beskrevet i sin podkast og gjennom sin tilstedeværelse på internett, og er derfor kjent for de som har hørt om Peterson.

I 12 regler for livet lydbok tar Peterson et konservativt utgangspunkt til hvordan man bør leve livet, hvor boken i svært stor grad er inspirert av bibelen og andre religiøse tekster. Boken kommer med en rekke gode råd som er kjent fra både bibelen, og som også går igjen i de aller fleste selvhjelpsbøker i en eller annen form. Reglene er derfor konservative, og baserer seg ofte på en mer tradisjonell og konservativ livsstil.

Gjennom 12 regler for livet lydbok gratis kommer det også tydelig frem at det i dagens samfunn foregår en krise knyttet til maskulinitet, hvor dagens menn ikke er helt klar over betydningen av maskulinitet i livet, og hvor viktig denne delen er når man finner seg en partner. Boken er også veldig ærlig når den tar for seg at man i løpet av livet vil lide, og ofte befinne seg i tøffe, smertefulle situasjoner.

Ved å følge de 12 reglene som anbefales i 12 regler for livet vil man bli bedre rustet til å møte motgang i livet. I 12 regler for livet lydbok forklarer Peterson hvordan verden er full av kaos, og at reglene han selv følger, og foreslår, vil hjelpe med å takle en kaotisk verden.

Om forfatteren: Jordan B. Peterson

Jordan B. Peterson er en canadisk klinisk psykolog, professor og forfatter født 1962. Peterson er utdannet ved University of Alberta, hvor han studerte psykologi, og har senere sikret seg en doktorgrad fra McGill University. Senere har han undervist og jobbet ved Harvard University, og senere ved University of Toronto.

Peterson debuterte som forfatter i 1999 med boken Maps of Meaning, og har senere publisert flere andre bøker, inkludert 12 regler for livet. Han er godt kjent ikke bare i Canada med også andre steder i verden for sine konservative meninger om kultur og politikk. Han har mottatt både støtte og kritikk for sine meninger, inkludert sin skepsis til klimaendringer, og særlig sine sterke meninger knyttet til kjønn og kjønnsroller.

Lytt gratis