10 år i frihet Lydbok

3.9/5

Författare: 10 år i frihet

Lydbok

Introduksjon

I 10 år i frihet hører vi hvordan Natascha Kampuschs første 10 år i frihet har vært, etter å ha blitt kidnappet da hun bare var 10 år gammel, og holdt fanget i 8 år. Hennes 8 år i fangenskap tok endelig slutt i august 2006, og sjokkerte en hel verden.

Den unge kvinnen, som bare var 18 år gammel da hun rømte og endelig fikk friheten sin tilbake, gikk fra å ikke ha noen som helst kontakt med omverdenen, til å få hele verdens søkelys rettet mot seg. Hvordan dette sjokket påvirket Natascha hører vi om i 10 år i frihet lydbok.

Videre i boken forteller Kampusch om hvordan de neste 10 årene av livet hennes har vært, og hvordan hun har vendt seg til å leve sitt eget liv igjen. 10 år i frihet lydbok gratis gir leseren en unik innsikt i livet til den verdenskjente jenta.

Handling: 10 år i frihet

Sent i august 2006 blir hele verden sjokkert, når den 18 år gamle østerrikske kvinnen Natascha Kampusch rømmer fra kidnapperen Wolfgang Priklopil, etter å ha levd 8 år i fangenskap i kjelleren hans. I 10 år i frihet hører vi fra Natascha Kampusch selv hvordan de neste ti årene av livet hennes har vært etter at hun fikk friheten sin tilbake.

Natascha Kampusch var selv bare 10 år gammel når hun ble kidnappet på vei til skolen, og de neste 8 årene av livet sitt i fangenskap, avskåret fra resten av verden. Det eneste mennesket hun hadde kontakt med var kidnapperen, som holdt henne fanget i sitt eget hus i nærheten av Wien. 10 år i frihet lydbok gir leseren innsikt i hva som skjedde etter at hun rømte, og kidnapperen tok sitt eget liv.

Fra å leve i skjul fra resten av verden ble Nataschas hverdag snudd opp ned når hun fikk hele verdens søkelys rettet mot seg, og alle ville ha en bit av henne og hennes utrolige historie. Historien hennes har resultert i en rekke bøker, film og flere dokumentarer om historien hennes, i tillegg til flere hundre om ikke tusen intervju av Kampusch. I 10 år i frihet lydbok gratis forteller Kampusch om hvordan dette har vært.

Gjennom 10 år i frihet får vi bedre forståelse for hvordan denne opplevelsen har påvirket Kampusch, i tillegg til hvordan media presset har påvirket hverdagen hennes. Mennesker over hele verden har spekulert i hva som egentlig skjedde bak lukkede dører, og hva hun ble utsatt for. 10 år i frihet lydbok forklarer hvordan det er å leve med de traumene Kampusch har fått som følge av årene i fangenskap.

Om forfatteren: Natascha Kampusch

Natascha Kampusch er en forfatter født 1988 i Østerrike. Kampusch er mest kjent for å ha blitt kidnappet da hun bare var 10 år gammel, og ble låst inn i kjelleren til kidnapperen sin Wolfgang Priklopil i hele 8 år. Da hun endelig klarte å rømme i slutten av august 2006 var hun 18 år gammel, og hadde nettopp tilbrakt 3096 dager i fangenskap.

Etter at hun rømte har Kampusch vært prøvd seg på flere ulike felt, som smykkedesign og jobb innen tv. Kampusch debuterte som forfatter med boken 3096 dager i 2010, hvor hun beskriver sin tid som fange. I 2016 publiserte hun sin andre bok, 10 år i frihet, som forteller om livet hennes etter hun rømte.

Lytt gratis